Translate in your language

Wednesday, 4 July 2012

RTM DAN TV3 SABOTAJ ROSMAH MANSOR??


Apa sudah jadi dengan stesen tv di Malaysia??

Benarkah RTM dan TV3 cuba mensabotaj DS Rosmah Mansor??

Hari ini heboh diperkatakan tentang RTM Sahkan Rosmah PM Malaysia.. berdasarkan gambar di bawah.. ZZ tampil menulis disini untuk menerangkan keadaan sebenar..

 

Apa yang anda faham tentang gambar ini?

ZZ sendiri menonton Selamat Pagi 1Malaysia (SP1M) semalam.. TIADA ADA YANG SILAPNYA DENGAN STESEN TV MAJIKAN ZZ NI!!

Apa yang dipaparkan oleh RTM adalah SUPER nama program yang sedang diperkatakan oleh DS Rosmah iaitu:

EKSPRESI REMAJA BERSAMA PERDANA MENTERI
PADA 7 JULAI 2012
DI STADIUM NEGARA, KUALA LUMPUR

DS Rosmah bercakap selaku YDP Persatuan Pandu Puteri Malaysia yang merupakan PENGANJUR program tersebut..

RTM tidak melakukan kesilapan sebaliknya.. Kesilapan berlaku di pihak orang yang cuba memutarbelitkan fakta atau sebenarnya dia melihat tetapi tidak mendengar..


lihat pada bunting dlm gambar di atas..


Hari ini dikhabarkan TV3 juga telah menjemput DS Rosmah untuk bercakap topik yang sama.. lihat gambar di bawah..

 



 Adakah gambar di atas juga bermaksud TV3 juga melakukan kesilapan sama iaitu TV3 Sahkan Rosmah PM??

Tentu sekali tidak..!!

Bagaimana pula dengan gambar-gambar berikutnya..









Adakah TV3 telah mengatakan bahawa remaja-remaja Pandu Puteri yang gambar mereka dipaparkan beserta SUPER 'Ekspresi Remaja Bersama Perdana Menteri' sebagai menabalkan mereka Perdana Menteri?? 


 

Macam mana pula dengan gambar yang di atas ini??


ZZ ~ setia dengan RTM.. dulu, kini dan selamanya...

 








 
 

139 comments:

  1. Cara-cara pembangkang nk trik alih orang mengundi mereka!
    Tapi come on lah dengan cara memfitnah ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko rasa btl ke keja pmbangkang tu?

      Delete
    2. nk tuduh pon p la siasat dulu..pasai ni pon ko nak kata pmbangkang buat..adoiii ada otak pikir..jgn tduh bukan2 :D

      Delete
    3. 100% buta kalau kata bkn pembngkang yg buat. Ni la pnyokong pembangkang, suka butakan hati. Parti penuh fitnah mmg pembangkang je. Kerja berterabur

      Delete
    4. aah.. parti BN xpnh fitnah org.. diaorg bagus gila.. 2x5 je.. 2 2 ngata org.. tp sama je.. poorahh..

      Delete
    5. ehhh bodoh. p'bangkang saje nak gelakkan RTM dgn TV3 je. buat kerja bodoh mcm ni, lain kali bgitahu la bersama isteri PM. bodoh. kene lawak epic failed je..HAHAHHA

      Delete
    6. ye lh sbb tu engko anon 4 20:18 layak duk kt dlm hutan kalo dh percaya pd org lg..duk kawan dgn beruk kt sana hehehe

      Delete
    7. aah eah.. nak tuduh pun beragaklah.. apa pun, orang BN pun sama banyak tabur fitnah bagai.. kalau tengok youtube tu, fuhhh.. bersepah! pembangkang pun tak kurang hebatnya.. come on lah wey.. ni politik kotorlah! tapi kadang-kadang tu, tengok punya tengok, orang atas tak de apa pun.. penyokong yang lebih-lebih.. macam solomon king ni la.. contoh paling baik.. :)

      Delete
  2. inilah pembangkang yg bodoh dah lah bebal x reti baca elok2 pastu nak salah kn org lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kenapa program "Eksperesi Remaja Bersama Perdana Menteri" tetapi hanya YDP pandu Puteri sahaja di jemput di kedua2 channel media?? Nama program tidak kenalah. Atau DS Rosmah Mansur memang suka keluar tv dan interframe? Well.... fikir2 kan la.

      Delete
  3. ha ini la pebngkng...bnda y nyata n terang tp still lg nk putar belit...pe mslh korg????

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb aku x puas hati..stress hidup sbb sumer benda mahal.

      Delete
  4. tektik pembangkang untuk membodohkan orang tak jadi kahkahkah kebodohan pembangkang terserlah

    ReplyDelete
  5. Hahaha ape punya bodo pembangkang bley gi putar belit cerita!
    tp bodo lagi yang percaya apa pembangkang sebarkan

    ReplyDelete
  6. aku rse spe yg putar belitkn cerita nie kn msti failed time skolah...sbb tu la bengap sngt...

    ReplyDelete
  7. nielh mslh pihak pembangkang tak reti nk baca pastu nak slhkn org pulak..dah terang2 nmpklh tak payahlah nak putar belit lg dah.

    ReplyDelete
  8. memalukan dirilah mereka ni hahaha

    ReplyDelete
  9. Epic fail PKR, DAP, PAS!! btr luck next time

    ReplyDelete
  10. biasala tu... dah buat baik mesti ada yang xpuas hati... sbb derang xdpt nak buat bende tu dulu... n naikkan parti politik masing-masing... so, cara apa nak matikan kebaikan orang? pakai satu cerita baru macam ni... epic fail pembangkang...

    ReplyDelete
  11. nak sabotaj pun bertempat la sikit dah sah2 semua tahu PM kita sape...zaman skrg rakyat dah ramai celik2 akal tahu bezakan propa dgn kebenaran..so kalo nak propa bertempat la sikit..

    ReplyDelete
  12. power puff...4 July 2012 17:30

    lawak giler lah...tgk cre pembangkang nk wat isu....nk wat isu tp xreti...hanye orang yang bangang jew akn caye ckp diorang....

    ReplyDelete
  13. tuhan bagi akal guna la wahai manusai oi,jgn main pakai hentam ja cakap......salah cakap dah jadi fitnah tu,apa lah korang x puas dengan isteri PM ni.........macam2 dia buat,semuanya untuk rakyat tp masih ada jugak rakyat yang x puas hati

    ReplyDelete
  14. pencacar ayaq4 July 2012 17:31

    agak2 la wei...nk fitnah pow biar la cta t xclear...

    ReplyDelete
  15. apa kes lah pembangkang nie tak habis2 nak berbelit2 kan benda. dah mcm tak ada kerja lain pulak. tak payah lah nk cari kesalahan org lain blh tak??

    ReplyDelete
  16. kesianya pihak pembangkang dah xda idea mulalah menggunakan teknik2 murahan ho3

    ReplyDelete
  17. jangan hanya pandang, tapi dengar dan fahami...

    ReplyDelete
  18. Pembangkang ni keje lain xde....asyik buat fitnah aje keje mreka....

    ReplyDelete
  19. Salam... Puan empunya blog, mohon untuk link artikel ni ya?? Mungkin akan ambik satu gambar utk diletak dalam artikel blog... Boleh?

    ReplyDelete
  20. aku pernah bercakap dgn salah seorg penerbit di tv3, berdasarkan ayat dia dan kebanyakn mrk di tv3,mrk sgt tak sukakan isteri pm khasnya dan kerajaan secara umumnya. pelbagai tuduhan dan tohmahan diberikan kpd rosmah sama spt ayat2 oleh nuar berihi, jd korang pikir le sendiri

    ReplyDelete
    Replies
    1. takat ckp camtu tak bole pakai la cik abang/kak... sebut nama saya pernah bercakap dengan Penerbit TV3 Abu Bin Mat... barulah kami terima pakai..

      kalau hanya sebut macam tu ramai orang bole cakap..

      maaf.. kita cakap dengan fakta yang terang dan jelas sahaja..

      Delete
  21. Salam ZZ

    Tumpang mencelah..

    Yang dok beri komen pun takde nama..kikiki
    Dia org ni mmg suka berguarau n buat lawak.

    Mohon pautkan link blog wak di sini boleh..

    Terima kasih,

    Wak J
    ulatdankulat.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam..

      bisa aja wak..

      pautkan blog ZZ juga

      Delete
    2. ye btul lh wak..ptt sertakan name dn profile yg betul bila comment..baru lh macho...

      or maybe sis ZZ kene buat setting unable anon kot..so that all must provide their name b4 commenting..

      Delete
    3. Salam..Wak datang lagi..

      Pssstt..link blog ZZ sudah dipautkan di blog wak..

      Terima kasih..

      Wak J

      Delete
  22. padan muka kena sebijik!!!!mai ngan fakta la bro bukan auta... rtm ngan tv3 tu bukan alat kerajaan tapi dah kerja dia untuk memberi berita pada rakyat...kalau ditakdirkan la pembangkang perintah esok harap la bg umno ngan bn pun keudara selama 24jam gak yg mcm hangpa dok minta...amacam ada berani?????betulkah ada penerbit tak suka ngan ds rosmah???dan dia bg tahu kat ko??lu sapa bro????

    ReplyDelete
    Replies
    1. bising lah anjing ni..jib xbg mkn ke?

      Delete
    2. nape babi??kit siang dah bg makan taik dia ke??

      Delete
    3. babi and anjing bergaduh...:)

      Delete
    4. babi dn anjing bergaduh,akhirnya anon 4 20:50 yg dpt mkn taiknya hehehe

      Delete
  23. klu stakat tgk tp x dngar mmg la bole mnimbulkan mcm2 versi crita,
    ap pon x bole !

    ReplyDelete
  24. klu stakat tgk tp x dngar mmg la bole mnimbulkan mcm2 versi crita,
    ap pon x bole !

    ReplyDelete
  25. ROSMAH MANSUR PM MALAYSIA... YEAHH!!!!!

    ReplyDelete
  26. Mohon share semua komen di atas =D
    kidding...

    ReplyDelete
  27. mcm sek2 umno gok... dok pernoh dgr ustaz azar ngajor kate ustaz azhar ngajor ngasor... dgr fdulu bru buleh komen... umno nawok sokmo

    ReplyDelete
  28. Biasa la pembangkang. Kasi komen negatif tapi takut letak nama. Baling batu sorok tangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aku menulis bukan kerna nama.

      Delete
    2. bn/umngok ko je yg bgus..

      Delete
    3. PR/pashit,dapig,PgayR..ko mmng tak bagus hehehehe

      Delete
  29. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  30. Tahniah atas artikel pencerahan seperti ini.

    ReplyDelete
  31. Sepatutnya ROsmah ni duduk saja di dapur buat sammich untuk abe jib. Toksah sibuk2 nak promote rambut dan super ring dia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wan azizah patutnya duduk kat surau ajar budak2 kecik mengaji. Takyah jadi presiden yang x macam presiden pun..

      Delete
    2. Wan azizah patutnya duduk kat surau ajar budak2 kecik mengaji. Takyah jadi presiden yang x macam presiden pun..

      Delete
    3. btl tu Mom Tom sepatutnya anon 4 18:47 bgthu kt nuar berahim tu suruh wan jijah tu duk kt umah je ngaji ke, masak ke, pasang bdn ke @ wt je lh pape jnji nuar berahim tu x mkn kt luar hehehe..tp berani ke anon 4 18:47 tu nk bgthu kt nuar berhim mcm tu hehehe..mcm x de teloq je anon tu hehehe

      Delete
    4. x pe wan azizah mmg selalu ikut anuar tp dia tau adap tutup aurat tau halal haram.. x macam big mama duk tunjuk sarang tebuan kat atas kepala, peluk cium laki bukan muhrim.. jap2 rosmah tu islam kan?? kite ni negara islam kan?? lu org pikir la sendiri...

      Delete
    5. big mama rosmah tu peluk cium laki selamba badak je..tu yg nampak..yg kita tak nampak x tau la.. kalau jadi PM nt habisla..

      Delete
  32. Pembangkang nak twist and spin lerrr mcm biasa

    ReplyDelete
  33. apa pun tak boleh la Pakatan Haram ni...takda isu lain la tu..

    ReplyDelete
  34. ternyata tahap pemikiran pembangkang tersangat lah sempit,
    go die !!!

    ReplyDelete
  35. kami nak isteri PM yg slim mcm ziana zain... bkn yg gelebeh mcm ni... buruk mata memandang... sumpah 3 hari xlalu mkn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau da ckop ensem / cntek ke? puihhhh~
      nk kutuk pndg2. gne otak. tuhan da bg otak tok pk kan. ni lah kalau bkn org krajaan. sume tk kene. nk cntik je. ade ape kt cntik?

      Delete
    2. nk slim?cam wan azizah ke?dah mcm x bg makan je aku tgk.cekeding je.umah anuar dah xde beras ke?

      Delete
    3. anon 4 18:51 btl ke ni x lalu nk mkn 3 hari..entah2 x lalu nk makan sbb dh jatuh cinta dgn bini najib kot...engko ni mmng pandai menipulh anon hehehe..

      Delete
    4. This comment has been removed by the author.

      Delete
    5. setidak nye wan azizah pakai tudung menutup aurat !
      cmne dorng nk pimpin kite ke arah islam sdangkan dorng sendiri x ikot arahan ALLAH??
      ko mesti gemuk kan sbb tu ko frust wan azizah kurus ,.

      sbb tu lah rasulullah penah ckp MAKAN SEBELUM LAPAR BERHENTI SEBELUM KENYANG

      Delete
    6. Cik Puan Rosidah De... hang lawak laaa... nak quote Rasulullah konon, tapi pandai pulak mengata/menuduh orang gemuk.

      Lebih lawak lagi bila Cik Puan Rosidah De padam komen dia dan pos balik menyamar sebagai Anon 5 July 2012 21:21. Tak berdosa kot kalau mengata sebagai Anon. Tuhan tak tau siapa kan? Rajin2lah ke Masjid Taman Temerloh Jaya.

      Delete
  36. rtm noob gila..tak berubah..pengulas cam hampas..berita hambar...zzzzzzzzz..nasib baik hari jumaat ade solat jumaat je...tu bagus

    ReplyDelete
  37. bodo betol la pembangkang ny,
    agak2 la nk wat fitnah pon !

    ReplyDelete
  38. Ada juga ahli parti longkang yg tunggu depan TV3 & RTM. Setahu saya semua ahli parti longkang dilarang mengadap siaran TV3 & RTM. Ketua pun kaki fitnah apalagi nangoi2 nya.

    ReplyDelete
  39. tetamu yg dijemput bkn pm kita..tpi isteri dia.. so tjuk mcm tu agk mengelirukn..

    ReplyDelete
  40. manada kitorang fitnah...kitorang PERLI jeerrrr....hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Entah...yang org Parti Barang Naik nak emo sangat pesal....chill arr ...nk bergurau senda....kalu isu skandal SX bleh lak lyn ...Ker korang emo sbb korang taw mmg btul kan...

      Delete
  41. kenapa semua ny nk salahkn pembangkang?
    adakah itu kerja pembangkang?
    bila sesuatu benda buruk trjadi semua tunding jari pd pmbangkang..
    jahat sgt ke pembangkang?baik sangat ke umno?

    ReplyDelete
  42. Aku tengok RTM time ada bola je, yang lain2 jangan harap, semua berat sebelah, politik lucah dan fitnah lagi ada.

    ReplyDelete
  43. Bagus ada penerangan macam ni, Meleis cepat sangat melatah bila tengok gambar nak troll LOL

    Tips Atasi Masalah Laptop Overheating

    ReplyDelete
  44. ramainya cai kt sini..mangsa nasik kangkang bik mama

    ReplyDelete
  45. Next time tulis biar habis jgn tergantung,isteri persada menteri. .....kalau kau tulis camtu memg timbul fitnah dan jgn salahkan org awam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selama nie tv3 n rtm kan expert fitnah menfitnah nie..... skali terkena batang hidong sendiri.... wahaha

      Delete
    2. dah mmg penerbit bodoh.

      Delete
  46. Replies
    1. Babi Negara adalah pecacai pembangkang....yg merosakkn keamanan negara...

      Delete
    2. x per ..nti kalu pmbangkang mng ..InshaAllah ..myk turn..brang sumer turun ..ko jgn makan ludah ko balik time ni..

      Delete
  47. rtm dan tv3 dalam ketakutan..... whahahaha...... padan muka korang..... sib baek tak fokus kt mane2 berlian or handbag.... whaha...

    ReplyDelete
  48. aik-.- asal aq tengok lain yg kuar kt sini lain ke aq salah pandang?

    ReplyDelete
  49. Dah memang salah RTM pon...... mungkin kesilapn teknikal kot....>>http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/552553_383988848323165_1803755867_n.jpg
    Dan kalau nama program EKSPRESI REMAJA BERSAMA PERDANA MENTERI patotnye PM la dtg knp Rosmah yg dtg ?????
    Blogger ni yg fail.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. maimunah adam4 July 2012 21:41

      Da namanya penganjur. Ngok. Time lain2 pon bile ada event bersama PM mmg penganjur la diwawancara; xkn vip nyer plak nk jwb ttg pengisian majlis? Ada otak pikir bai!

      Delete
    2. Ha?!apo ko ckp ni munah aku tak paham lah haha

      Delete
    3. RTM & TV3 tak salah. Samada dr tulisan (subtitle) dan jg jemputan. Sy sdri mnonton rncgn ni pd hari kmarin. RTM & TV3 tak salah tulis kat bawah tu. Apa yg tertulis ialah DS Rosmah selaku Yang Dipertua Pandu Puteri Malaysia. Tp ada pihak2 trtentu yg tlh mngubahsuai gmbr tu lalu d tulis Perdana Menteri Malaysia dan sepantas kilat jg ianya d sebar kpd org rmai. Dan beliau selaku Yg Dipertua Pandu Puteri Malaysia apa kaitan plak ada org melalak kononnya yg spatutnya hadir ialah Perdana Menteri? Ada otak pandai2 la fkr...

      Delete
  50. dh nama pun pembangkang, mesti kerja diorg nih boleh digelar pembangang! haha

    ReplyDelete
  51. Hahaha. Ini bkn politik. Ini utk tarik viewers.. bpa ramai tsepok dgr cita mcm tuh. Xker bduyun yg tgk? Sama jgk dgn paper. Ayat kemain gempak. Sekali. Huk oloh.. cita kanak2 dok main guli.

    ReplyDelete
  52. it's trolling u idiotaaa..u guys did that all the time.

    ReplyDelete
  53. aptb pembangkang. sabotaj lah korg ye smpi terkangkang kangkang. HAHA.

    ReplyDelete
  54. Pembangkang ka . Kerajaan ka . Pernah fikir tak kita duk kata kat bangsa kita sndri .. tak payah la nak main isu yg saja nak jatuh kan org .. satu lg , jgn la duk fikir pembangkang nak fitnah ja , kot2 nak troll ja , bkn nya nak .. skrg ni smua dh bijak pandai kn , ada akal , guna kat tempat yg betul . Sebelum berkata2 pastikan ada hujah yg tepat , andai salah , mohon maaf .. kalau ego je , baik tak payah berhujah .. peace .. sy sokong cap ayam ja .. haha ..

    ReplyDelete
  55. why so serious son?

    ReplyDelete
  56. Jangan gadoh2,,pbangkang ker,kerajaan ker..same jer..
    Kesian kat big mama tue..x pasal2 kene isu nie,hahahahha....

    ReplyDelete
  57. Ni la manusia yg mudah terpengaruh tanpa usul periksa

    ReplyDelete
  58. semua salah pembangkang.nasib baik lah ada pembangkang .kalau x . . bayangkan kehidupan rakyat. bela lembu pun sampai ratus juta. tu kalau pembangkang x keluarkan isu . . sampai sekarang, entah apa lagi yang nk di bela. janji juta juta kluar . .,lagi satu tv 3 dan rtm . . pernah tak tuan tanah dengar atau tengok tentang kebaikan pembangkang dan keburukan kerajaan? pernah x ada cerita yang baik mengenai kelantan seumur hidup tuan tanah? . . tepuk dada. . .tanya poket . .

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah tak harakah kaluarkn cerita yg baik tntng kerajaan BN dalam berita dia?penah tak media pembangkang keluarkan aktikel yg baik tentang kerajaan BN?pernah tak dalam blog pembangkang ada mengeluarkan artikel yang baik tentang kerajaan BN?ada ke tak?..tepuk dada....tanya bos duit dh masuk ke belum...

      Delete
    2. duh, buat aper harakah nak siarkan pasar BN, dah berlambak media kerajaan (BH, UTUSAN, The Star, NSTP, RTM, TV3suku, AsStrok and banyak lagi yang mengampu KERAjaan beEnd. PAS ada satu ja media rasmi dia..dah tu media pembangkang nak ampu beEnd jugak kerrrrr..sedor la sikit woii.

      Delete
    3. wakaka,,TGNA baru puji adun UMNO datuk Ayob Rahmat sebab bercadang laksanakan hudud di johor..PAS nak laksana hudud,ade UMNO sokong??bangkang lagi ade la,,terbukti UMNO mmg anti hukum ALLAH,,,bertaubatlah UMNO....

      Delete
    4. beEnd.. beEnd..dah sampai masa dah..cukup cukuplah dgn segala harta rakyat yg dirompak..hukum Allah ditolak..buat keje tak pakai kepala otak..fakta dirombak2..beEnd kami akui pemerintahan yg paling ADIL dan paling tak gila kuasa.. tak cukup lagi ke dh hmpir separuh abad memerintah??

      Delete
    5. harakah adalah akhbar rasmi PAS,jd mmg ler akan sentiasa cerita tentang kebaikan PAS...RTM,Utusan,tv3 dn byk lg ler tu smua media rasmi UMNO ker

      Delete
  59. puak2 cai umno ni sibuk ja berdebat pasal isu2 remeh mcm ni..kan datuk najib dh kata debat itu bukan budaya kita..wakaka

    ReplyDelete
  60. Salam,
    Jom kita cari social yang lebih indah di www.halalsurf.com sebuah laman social berkongsi halal sedunia.
    Terima kasih

    ReplyDelete
  61. taubat la kamu semua....

    ReplyDelete
  62. Mungkin apa yang sebenarnya menjadi perbincangan hangat ada di sini:
    http://2.bp.blogspot.com/-nQo0kAcOSHw/T_QzRbzldFI/AAAAAAAAAps/pt9mdQ-Bas0/s1600/rosmah+mansur+(1).jpg

    ReplyDelete
  63. ramai dah giler...

    ReplyDelete
  64. hahaha payah kalo org tak paham lawak sarkastik ni smpi kene explain kat org ramai lg....adui buang masa layan blog ni..

    ReplyDelete
  65. Banyak cerita boleh baca semoga berhibur.

    ReplyDelete
  66. nak seronok lagi, pegi ke
    http://2.bp.blogspot.com/--zIZSMAXSiw/T_QxpDXtFoI/AAAAAAAAApk/JUiMKqZoXL8/s1600/rosmah+difitnah.jpg
    kemudian ke
    http://2.bp.blogspot.com/-nQo0kAcOSHw/T_QzRbzldFI/AAAAAAAAAps/pt9mdQ-Bas0/s1600/rosmah+mansur+(1).jpg

    ReplyDelete
  67. pembangkang xfitnah kowt,,cuma meng'anjing' jee,,yelah,korang faham2 la kan,,tp kalau kawan2 UMNO kite terase diri di'fitnah',xheran la akak zz post penjelasan cmny,,terase kene fitnah ke kak zz oi??hahahaa

    ReplyDelete
  68. HEK ELEH.. BUDAK DARJAH SATU PUN TAU YG ROSMAH BUKAN PM. YG KORANG KALUT SANGAT PASAL APA? INGAT KITORANG NI BODO MCM KORANG KA? KITA TAU LA YG RANCANGAN EKPRESI TU.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hek eleh...Budak darjah satu pun tau pembangkang hanya perli Rosmah tu PM utk jadikan RTM bahan gelak ketawa..hanya orang bodo mcm ko je ingat pembangkang serius kata Rosmah tu PM

      Delete
  69. islam,..islam,..islam

    ReplyDelete
  70. uih.. aku dah lama cari orang yg keje dgn RTM..ada satu benda aku nak cakap..syabas! korang memang hebat menipu (tipu orang kampung boleh la..)

    ReplyDelete
  71. taktik pembangkang mmg selalu tak jadi...sebab org2 BN je yg selalu berjaya pengaruh dan racun fikiran rakyat..tp racun kepala otak org2 BN jugak. hahahhaha !!!

    ReplyDelete
  72. tertanya2....tjuk program ni eksprsi remaja bersam perdana menteri...tp knape pm xturun padang sekali..knp mesti isteri dy..boleh tu mmg r boleh..xkisah pn...cube kita bayangkn klau ad seorang pganjur ni adkn satu program but dy sdiri xinvolve msti la ramai xyakin dgn dy kn...program ni pn mcm ni la jgk..pndpt sy la...klau isteri pm yg involve progrm ni..lbih baik tukar tajuk program tu mcm ekspresi remaja bersama DSRM...so xde la org salah fhm...maaf andai terkasar bhse...n sekai lg maaf sy katekn..sy mmg da xsuke dgn rncgn yg berkaitn dgn rtm..nk2 tv3..prefer astro lg...:DDD~yana

    ReplyDelete
  73. sebelum berdebat pasal fitnah..ye mmg betul dosa fitnah itu lebih besar dr dosa membunuh...tp sebelum tu..ber'debat' la besar mane dosa xmlakukn ape yg ALLAH WAJIBKN keatas kaum hawa...maaf terkasar bhs..renungkn la khidupn kita semua yg da berpuluh tahun or mb da lebih 30thun..xkn x terdetik untuk berubah...xkisah la law nk sokong parti ape pun..aslkan tuntutn yg WAJIB itu WAJIB dilakukn...:))~an

    ReplyDelete
  74. First time, singgah blog ni.. pasal isu ini
    Sebenarnya diorang cuma nak buat lawak je atau nak perli barangkali..hehe..saya pun ada tengok rancangan ni,masa mula2 tengok scrin TV tu rasa lawak la juga,espresi bersama PM tapi yang cakap isteri PM..

    ReplyDelete
  75. It was a joke, they were just trying to piss you Rosmah-nut-huggers off.... Dumb biatch!

    ReplyDelete
  76. Y so serious? Ke manakah hilangnya sense of humor kalian semua?

    ReplyDelete
  77. lawak aku bace komen2 korang.. haha.. org sebut psl gmbr len.. ni korg tunjuk gmbr len.. bgus sgt la... pstu ckp salah info la pe.. =.=' deerrrrr...

    ReplyDelete
  78. masalah bukan pada gambar rosmah tuh...tapi siapa yang bercakap untuk sessi temuramah tu...siapa yg menjadi tetamu VIP... bukan ke kalau bersama PM sepatutnya PM ke yg jadi tetamu VVIP? Kenapa pulak yang si Kak Mah Cincin ni yang bercakap sebagai PM?

    ReplyDelete
  79. i was just such a STUPID JOKE! budak tak g sekolah pun tahu.
    haha..itu pun nak gelabah. fitnah yg TV3 dok bahagia sebar tu takde plak rase bersalah. immature~

    ReplyDelete
  80. Selama ni pun dah banyk stesen2 tv "hak milik" kerajaan malaysia memfitnah pembangkang..secaa terang2 lagi melalui sumber berita nasional..yang tu lagi banyak bodohnya..

    ReplyDelete
  81. NAk komen ZZ boleh.. Saya suka rancangan apa kata wanita tp saya tengok ZZ mcm serious sangatla dari segi ekspresi dan perbualan pun kadang2 macam nak cepat. Aura dah ada cuma kena improve on ekpresi muka dan komunikasi.. i think u have a very big talent..

    ReplyDelete
  82. wahai insan bernama MUSLIM, redakan lah hati yg busuk berkecamuk dgn sifat benci membenci...

    Islam menyeru kita saling hormat menghormati sesama saudara Islam terutamanya kpd pemimpin. jika kita selalu mencemuh pemimpin pihak lain, tentu pemimpin yg kita sanjungi juga dicemuh dgn teruk. mungkin ibubapa terheret sama dgn gelagat buruk kita krn org selalunya bertanya 'anak siapala teruk sgt bahasa ni?'.

    yg mencemuh2 isteri PM ni sebenarnya nak menambahkan catatan dlm buku mrk yg di sebelah kiri. yg di kanan tu tk banyak catatannya. isteri PM mungkin dibenci oleh sesetengah org tp beribu lg menyayangi beliau terutamanya anak2 yatim, ibu2 tunggal & anak2 permata yg beliau naungi...pihak tentera, isteri2 & anak2 mrk pun ramai yg dapat kebajikan dari isteri PM & isteri menteri2 BN saban tahun terutamanya masa bulan puasa nak raya...kalu ada yg benci tu, biasala...pembangkang!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduihh, cakap jgn saling membenci,, tpi akhir kata tulis ''biasalah, pembangkan'', kalau dah bercakap tuh kene amal ye :)

      Delete
    2. Saya rasa Anti Bohmau silap sakan...hang kena banyak buat kerja lapangan...hang silap banyak kalau hang kata tentera dok suka kat ROSMOH...hang silap banyak...hang tau tak satu ATM tak suka ngan mangkok rapla tu...hang mai kem tanya ATM

      Delete
  83. hmmm, x perlu lah nk cakap apa2..yg penting disini ialah...Fitnah Itu Dosa fitnah itu lebih berat daripada dosa bunuh orang, tpi yg berkata begituh pun x semenggah....berkata begituh tpi bende2 yg haram tetap die buat jugak,,, contoh bukak aurat, samalah dosa tuh fitnah tuh dengan dosa buka aurat kalau mcmtuh...p/s untuk semua: saya nk higlight kn hadis nabi tentang lelaki yg dayus ialah lelaki yg membiarkan anak2 dan isterinya melakukan kejahatan (membuka Aurat and

    ReplyDelete
  84. bn vs pr
    byk fitnah vs kurang fitnah
    95% rasuah vs 10% rasuah
    jaja isu seks pada pr (kalah) vs main isu rosmah je pon (JFL)
    80% tayang aurat (para bini) vs 20% tayang aurat (para bini)
    negeri bertambah utang vs negeri kurangkn utang

    ahhh malasla aku nk list. nnt kena tangkap masok jail lak yang akta amende tah tu yg hired trooper ape hamja*ah tah..

    sorry my malay so bad ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh lupa tanya.. tuan tanah bila nak kurangkan percent line kelima comment ni ? maaf kalau kat IC anda tak tulis perkataan ISLAM bawah perkataan warganegara sebelah kanan bawah tu..

      Delete
  85. kenapa lah dorang benci sangat kat bini pm ni

    ReplyDelete
  86. SANGAT MEMALUKAN BILA MEMBACA PASAL ORANG ISLAM & SENEGARA MALAYSIA MAIN KUTUK2 ANTARA SATU SAMA LAIN..SY ADALAH SATU SUKU KAUM YANG KECIL DI MALAYSIA TETAPI KAMI HIDUP AMAN DAN TIDAK PERNAH MENYAKITI SATU SAMA LAIN & ANDA HARUS BERSYUKUR KERANA BANGSA ANDA MENEPATI SYARAT UNTUK MEMIMPIN NEGARA TAPI TIDAK BAGI KAUM KAMI.NAMUN KAMI TIDAK PERNAH MEMPERSOALKAN HAL ITU DAN TERIMA PEMIMPIN YG ADA.

    ReplyDelete
  87. Pada pandangan saya yang tak berapa pandai ni..kalau Rosmah tak nak orang bercakap pasal dia..dia kena ubah sikapnya kepada yang terbaik, jangan nak keluar TV selalu, dia kena ingat sapa diri dia sebenarnya dan dia juga kena tahu bahawa sebarang kesilapan yang dilakukannya akan menyebabkan rakyat benci sebencinya kepada beliau dan yang pasti akan turut terpalit kepada PM Najib...saya bukan cakap kosong..tapi saya dah buat kajian dengan membuat soal selidik serta temuramah disetiap rusuk tempat di Malaysia (bukan nak membohong), jawapan yang saya terima 86% benci dengan penampilan dan sikap Rosmah..itu hakikat yang beliau harus terima..bayangkanlah masa saya buat kajian di Pekan (kubu kuat Najib), hampir keseluruhan penduduk tak suka Rosmah dan mereka semua cakap Toh Puan lebih sukakan isteri Najib yang dulu...wallah huaklam

    ReplyDelete
  88. Rosmah pm sebenar malay ni.. Najib takde telo nak bantah rosmah je.,

    ReplyDelete
  89. ala ni kesilapan stesen tv je...bkn salah rosmah pun cuma pttnye stesen tv kena lebih berhati hati bab yg sensetiv mcm ni kerana kesilapan drg ds rosmah yg perlu tgg semua ni..jd aku rasa mereka lah yg perlu mintak maaf

    ReplyDelete

Note: only a member of this blog may post a comment.

ANDA MUNGKIN SUKA NAK BACA.. TERSERAH PADA SELERA MASING-MASING..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...