Translate in your language

Monday, 30 July 2012

CARA BILLIONAIRE HILANGKAN BOSANTIKAR AJAIB... berharga kurang RM3,000, pemilik boleh berjalan di atas air.
JIKA anda sudah memiliki sebuah rumah yang cantik, garaj yang penuh dengan kereta mewah dan kapal layar di limbungan kering, sukar bagi anda untuk menginginkan sesuatu yang lain.
Pada masa itu, mungkin sudah tiba masanya untuk anda mengunjungi Hammacher Schlemmer, syarikat katalog paling eksklusif di dunia.

Ketika keadaan ekonomi semakin teruk, syarikat itu mungkin terbukti syarikat yang paling kalis kemelesetan kerana ia memasarkan barangannya secara langsung kepada golongan kaya raya yang tidak pernah berdepan dengan masalah kewangan untuk mendapatkan gajet dan kelengkapan terbaru. Bersama-sama dengan beberapa pesaing seperti Brookstone dan The Sharper Image, Hammacher Schlemmer berjaya berada di depan sejak beberapa tahun lalu dengan menyasarkan pelanggan tertentu saja.
Apabila seorang bilionair yang teruja melihat inovasi seperti bot barbeku dan lorong boling manusia, dia tahu dia perlu memilikinya.

Anggota Platinum kelab eksklusif satu peratus itu tidak kebal daripada perasaan bosan. Apa lagi yang lebih baik untuk membantu mereka menangani masalah itu daripada menaiki kapal selam gaya Free Willy dengan bentuk ikan jerung yang boleh memuatkan dua orang dan berharga AS$100,000 (RM300,000)? Untuk menambahkan lagi keseronokan bermain di air, mereka boleh membeli tikar yang boleh terapung dengan harga AS$1,000 (RM3,000) atau menjamu selera dalam bot barbeku yang boleh memuatkan 10 orang berharga AS$8,000 (RM24,000).

Golongan satu peratus itu yang sudah bosan dengan jet atau helikopter peribadi sentiasa boleh menukar selera dengan hoverkraf yang boleh terbang berharga AS$190,000 (RM570,000). Harga itu sama dengan yuran pengajian selama empat tahun di sebuah universiti swasta terkenal.
 
Tidak semua permainan canggih untuk orang dewasa itu mencecah harga enam angka. Antara pilihan yang berharga sederhana ialah gelanggang hoki ais, sepasang kasut luncur elektrik yang harganya hanya AS$700 (RM2,100).

Kini, jika anda tergolong dalam kumpulan orang kaya, anda tidak perlu lagi melonggokkan anak-anak ke dalam limosin dan mengarah pemandu membawa mereka ke taman air pada musim panas.
Dengan harga AS$8,000, taman air itu, lengkap dengan gelungsur dan boleh dipam dan dipasang di marina peribadi anda.

Untuk menjadikan impian anak-anak bermain menjaja ais krim, ada kereta sorong khas berharga AS$4,000 (RM12,000). Uniknya, ia boleh menghasilkan ais sehingga 227 kilogram sehari.

Golongan kaya yang gemarkan kelajuan boleh menunggang dengan bangga Basikal Ringan yang berharga AS$50,000 (RM150,000). Meskipun basikal itu kelihatan seperti di dalam filem Tron, kenderaan itu yang boleh ditunggang di jalan raya direka hanya untuk keseronokan.

Siapa kata permainan itu hanya untuk kanak-kanak. Golongan jutawan yang suka bermain biliard dan kereta klasik Amerika boleh menikmati kedua-duanya dengan meja biliard Mustang berharga AS$9,995 (RM29,900), lengkap dengan roda dan badan kereta berwarna merah menyala.

Begitu juga, peminat permainan video klasik boleh dengan bangga memiliki meja koktel Pac-Man berharga AS$3,500 (RM10,500).

sumber: myMetro

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

ANDA MUNGKIN SUKA NAK BACA.. TERSERAH PADA SELERA MASING-MASING..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...