Translate in your language

Wednesday, 16 January 2013

Penyakit Pelik ; Alahan Pada Hubungan Kelamin
1. Alahan Kepada Seks


Hipersensitiviti untuk plasma benih adalah satu keadaan yang sangat jarang berlaku dan menyebabkan reaksi negatif kepada air mani. Gejala termasuk ruam, bengkak dan sesak nafas. 

Tetapi terdapat juga beberapa berita baik. Iaitu, terdapat terapi - menggunakan kondom atau pendedahan terapeutik (dijalankan banyak masa di atas katil dalam usaha untuk mewujudkan toleransi).

2. Alahan Kepada AIR

Walaupun air di sekeliling kita dan dalam diri kita, percaya atau tidak, ada yang alah kepadanya. 

Urtikaria Aquagenic adalah suatu keadaan yang jarang berlaku di mana air pada sebarang suhu boleh menyebabkan gatal-gatal yang teruk dan ruam menyakitkan. Kerana keadaan ini masih tiada penawar, mandi dan berenang adalah mustahil.

3. Alahan Kepada Kasut

Menjadi mimpi ngeri yang paling teruk kepada Wanita, tetapi ada yang alah kepada kasut. Keradangan dan kulit retak hanya beberapa gejala yang disebabkan oleh pelekat dan bahan-bahan yang digunakan untuk membuat kasut, dan peluh boleh membuat perkara yang lebih teruk. Orang seperti ini biasanya memakai stoking

4. Alahan Kepada Senaman

Walaupun ia kedengaran seperti alasan yang baik untuk mengelakkan aktiviti fizikal, salah satu yang mengalami alahan ini akan memberitahu anda bahawa tidak begitu mudah. 

Gejala terdiri daripada ruam, masalah gastrousus, dan mengancam nyawa anafilaksis. Antihistamin dan menahan diri daripada senaman adalah satu cara rawatan.

5. Alahan Dengan Cuaca Panas

Alahan Ini adalah tindak balas imun kepada cahaya matahari yang menyebabkan gatal-gatal sakit kepala, kuat dan loya, tetapi juga boleh menyebabkan lepuh dan pendarahan di bawah kulit. 

Dalam kes-kes paling teruk, seseorang tidak perlu terdedah kepada cahaya matahari dan mesti menggunakan perlindungan.

6. Alahan Dengan Underware

Serta kasut, seluar mengandungi bahan-bahan yang boleh menyebabkan reactions.Latex teruk dan getah adalah punca yang paling biasa alahan, jadi anda perlu memilih orang-orang keping pakaian yang tidak mengandungi.

7. Alahan Dengan Barang Electronik

Ia adalah sukar untuk mengelakkan teknologi skrin rata, telefon dan Internet wayarles, tetapi ada orang yang tidak harus didekati walaupun dekat. Gejala yang teruk berlaku kepada mereka apabila mereka mendapati diri mereka dekat dengan mana-mana bidang elektromagnet. 

Rumah mereka tidak dibenarkan untuk menggunakan telefon bimbit dan ketuhar gelombang mikro. 

8. Alahan Dengan Coklat

Sesetengah tidak akan mampu untuk hidup dengan ia, dan ada yang tidak boleh lakukan tanpanya. Gejala alahan adalah sakit kepala, ruam, sesak nafas. IzChallengers mungkin soya, susu atau koko.

-amirulyu89

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.

ANDA MUNGKIN SUKA NAK BACA.. TERSERAH PADA SELERA MASING-MASING..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...