Translate in your language

Tuesday, 29 May 2012

Wow! Gaji Nazmi Faiz RM300,000 sebulan


ZZ teruja membaca artikel ini di Sinar Harian. Macam tak percaya  seorang pemain bolasepak tempatan mampu meraih pendapatan sebanyak itu. Bukan gaji lumayan semata-mata yang membuatkan ZZ teruja, malah kejayaan Nazmi mendapat tempat di bangku pemain kelab luar negara juga membuatkan ZZ tabik kepada Nazmi. 

Syabas Nazmi! ZZ tumpang bangga dengan kejayaan anak muda ini. Kejayaan Nazmi ini membuktikan sukan bolasepak mampu menjanjikan masa depan yang cerah buat rakyat Malaysia. Ayuh anak muda Malaysia yang berbakat, daripada membuang masa dengan kegiatan tak berfaedah lebih elok anda berlatih bermain bolasepak bersungguh-sungguh. Mana tahu rezeki anda juga sebaik Nazmi.


Jom baca artikel penuh:
 
JIKA Safee Sali menerima gaji bulanan berjumlah Rupiah 350 juta (RM118,000) sebulan, wonderkid Malaysia yang baru sahaja mengikat kontrak tiga tahun bersama kelab Portugal, Beira-Mar, Nazmi Faiz pula dikhabarkan bakal menerima gaji bulanan sebanyak RM 300,000.

Mencetus fenomena dalam bola sepak negara selepas terpilih sebagai pemain untuk kelab liga divisyen satu Portugal sehingga Jun 2015 nanti, gaji pemain tengah Harimau Muda itu kini menjadi topik perbualan hangat penyokong serta pemerhati bola sepak tempatan.


Meskipun khabar angin mengenai gaji yang bakal diterima oleh Nazmi masih belum dapat disahkan, namun, sekiranya benar, pemain muda yang bakal mencecah 18 tahun 16 Ogos nanti akan bergelar pemain termuda Malaysia berstatus jutawan selain Safee Sali.


Sementara itu, ejen Nazmi, Marco Guimaraes, mengakui jumlah gaji yang bakal ditawarkan kepada tonggak skuad bawah 22 tahun itu adalah sangat lumayan bagi seorang pemain muda dari Asia Tenggara, bagaimanapun beliau enggan mendedahkan jumlah sebenar yang akan diterima oleh anak buah Ong Kim Swee itu.


"Terpulang kepadanya (Nazmi) sama ada untuk mendedahkannya atau tidak, katanya.


Dalam perkembangan lain, akan mula menyertai latihan bersama Beira-Mar selepas pusingan kelayakan Piala AFC bawah 22 tahun yang akan bermula 21 Jun sehingga 4 Julai nanti, Nazmi akan turut ditemani pengendali Harimau Muda, Ong kim Swee.


Selain menguruskan soal kontrak dengan kelab tersebut, Kim Swee yang berada di sana selama seminggu akan turut membantu anak buahnya menyesuaikan diri sebagai pemain professional di kelab Eropah itu.

sumber: Sinar Harian 

ZZ - masih segar di memori gol cantik jaringan Nazmi sewaktu Harimau Muda bertemu Bahrain

 

ANDA MUNGKIN SUKA NAK BACA.. TERSERAH PADA SELERA MASING-MASING..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...